Życie wyszło z wody
i stanowi 60 -70% masy ludzkiego ciała, w przypadku noworodków nawet więcej, bo
aż 80%. Powinniśmy dziennie wypijać około 8 szklanek wody, aby nasz organizm mógł prawidłowo funkcjonować, ale powinna
to być woda, która wspomaga a nie szkodzi.
Z głębi pokładów wodonośnych w Karpatach, w 2009 roku
wydobyto po raz pierwszy wspaniałą wodę,
której nadano nazwę Java. W 2013
roku w efekcie badań naukowych w Instytucie Hydrogeologicznym AGH w Krakowie woda Java została zakwalifikowana do
spożywania, jako średnio zmineralizowana woda mineralna o charakterze wodo
węglanowo- węglanowo-sodowym.
Od 2012 roku
produkowana jest przez firmę Wody Karpackie i cieszy się niesłabnącym
powodzeniem wśród osób zainteresowanych zdrowym stylem życia.
Woda alkaliczna Java
jest nielicznym wyjątkiem na świecie, ponieważ jej pH wynosi aż 9,2. Tak
wysokie pH sprawia, że dzięki piciu tej wody
nasz organizm nigdy nie będzie zakwaszony. Woda Java jest szczególną wodą, bo alkaliczną, czyli zasadową. Jej
wspaniałe właściwości sprawiają, że jest w pełni naturalnym i niezwykle cennym
antyoksydantem, ponieważ posiada ujemny potencjał REDOX. Jak informuje
producent, przy źródle osiąga on wielkość około -320 miliwoltów, zaś w samym
produkcie około - 6 miliwoltów. Zgodnie z naukowymi danymi, im woda ma mniejszy potencjał REDOX , tym
wyższe są jej ochronne wartości dla organizmu.
By zachować wszystkie pierwotne wartości wody alkalicznej, woda Java dostępna jest w szklanych opakowaniach.
Woda alkaliczna Java
jest w pełni naturalna, nie jest poddawana żadnym procesom uzdatniania czy
sztucznego wzbogacania w dodatkowe składniki mineralne. Nie jest również nasycona
CO2, co powoduje szkodliwe skutki uboczne w przypadku innych tego typu
produktów.
Nasze organizmy pod wpływem wysoko przetworzonej żywności,
jaką konsumujemy codziennie oraz stresu i siedzącego trybu życia są mocno
zakwaszone. To problem zdrowotny XXI wieku. W kwaśnym środowisku, w naszym
organizmie szybciej rozwijają się choroby, takie jak cukrzyca, miażdżyca,
osteoporoza, nowotwory czy choroby stawów.
Regularne picie wody
alkalicznej Java przywraca równowagę kwasowo-zasadową w systemie naszego
ciała, co skutkuje między innymi gładszą cerą, likwidacją cieni pod oczami, lepszym
samopoczuciem, spokojnym snem, obniżeniem ciśnienia krwi, ograniczeniem
nerwowości i lepszą koncentracją a także większą energią i silniejszą
odpornością.
Alkaliczna woda Java
wspomaga również proces trawienia, likwidując niestrawność i przyspieszając
metabolizm. Dzięki niej ustępują zmiany zwyrodnieniowe stawów. Woda Java
wykazuje działanie ochronne dla organizmu przed szkodliwym działaniem wolnych
rodników i utleniaczy, ograniczając w ten sposób rozwój wielu poważnych chorób
w tym raka.
Tę wspaniałą i wyjątkową wodę można z całą pewnością nazwać wodą życia i młodości, ponieważ nie tylko chroni nasz organizm
przed chorobami, ale również spowalnia proces starzenia, dlatego na pewno warto
ją pić codziennie!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz